Welkom op de groepspagina van groep 1c
Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina. Op deze pagina kunt ons een heel jaar volgen via een 'praatje en een plaatje'.
Dit schooljaar zijn wij begonnen met 13 kleuters van 4 jaar. De eerste dagen waren nog wat onwennig en ook erg vermoeiend. We moesten wennen aan elkaar en aan de jufs. Ook ons 'weggetje' zien te vinden in het lokaal en het 'schoolgebeuren' kostte ons de nodige energie. Maar wat hebben we het naar onze zin. Zoveel leuke en leerzame activiteiten. We spelen, maar leren ook tegelijk. Inmiddels zijn we helemaal gewend aan elkaar en genieten we van alle leuke dingen. Kijkt u maar eens!

Raai de Kraai op school! (september/oktober)
Op een dag kregen wij bezoek in de klas. Heel bijzonder bezoek. Een paarse kraai met een oranje snavel en oranje poten. Hij was via allerlei omwegen in de klas terecht gekomen. Zijn nest met glimmende schatten kon hij niet meer vinden. Nu woont hij bij ons in de klas. Eerst op de kast. Na een paar weken wilde Raai de Kraai (zo heet onze bijzondere gast) toch wel graag weer in een nest. Buiten hebben wij takken gezocht voor zijn nest. Op school leren wij heel veel nieuwe dingen en worden wij steeds knapper. Raai wil ook wel knap worden........zo zijn we ons thema "School" gestart. Een Schoolhoek met een bordje, de dagritmekaarten, boekjes om 'voor' te lezen......we waren echte juffen en meesters. We leerden dat onze school verdiepingen heeft, ook wat er in een schooltas zit. We lazen veel boekjes over het thema en hebben ook liedjes over school geleerd. Samen met de stage juf zingen bij de piano is echt een feest.
In de Kinderboekenweek dachten we na over "Vrienden door dik en dun". Vrienden op school, een vriendje voor Raai, vrienden in boeken, maar ook in de Bijbel staat een verhaal over vrienden. David en Jonathan. Zij waren vrienden door dik en dun. Vrienden die samen de Heere lief hadden. Dat is het allerbeste!
Geniet u mee met de foto's?!

Herfst, herfst, wat heb je te koop? (oktober/ november)

Het is weer tijd voor een berichtje op de site. Inmiddels hebben wij ons thema 'herfst' afgerond. N.a.v. een prentenboek over een muis die noten zocht, hebben we weer heel veel nieuwe dingen geleerd. Elke dag werden er prachtige bladeren meegebracht en de bakjes op onze themakast stonden vol beukennootjes, eikels en kastanjes. Niet alleen op de thema kast, maar ook in de bakjes in onze winkel! Muis kon daar zijn notenvoorraad namelijk aanvullen. Vanuit de poppenhoek en de bouwhoek werden er activiteiten richting de winkel ondernomen. Zo waren we bezig met kopen, betalen, wegen, veel/weinig, meer/minder, enz. Kijkt u maar eens hier!  In verhalen, gesprekken, thema's en liedjes is er ook aandacht besteed aan paddenstoelen  en egels. De afsluiting van het thema was een feest: Op dinsdagmiddag 27 november hebben we heerlijke paddenstoelensoep gekookt waaraan we allemaal hebben meegeholpen! En… waar we ook allemaal van hebben gegeten. Op de foto's krijgt u een indruk van onze betrokkenheid en ziet u hoe gezellig en lekker het was. Bekijk hier de foto's! Kortom weer een thema waar we erg veel van hebben geleerd en ook erg van hebben genoten.

Warm/koud, dik/dun.......tegenstellingen (december)

Heeft u van onze tegenstellingen gehoord?   Groot / Klein,   Lang / Kort,  Voor / Achter,  Blij/Verdrietig  en de belangrijkste:  Licht/Donker.  Wat een wonder dat het Licht werd geboren in deze donkere wereld. We hopen en bidden dat het Licht mag worden in ons donkere hart!  
En dan de letter K.  Wat hebben wij veel woorden gevonden die beginnen met een K!  Geweldig dat veel kinderen er zo enthousiast mee bezig zijn. Ook de spullen die mee werden genomen voor op de letterkast. De kinderen konden goed vertellen waarom hun voorwerp bij de letter K hoort. Wat leuk dat er ook dingen meegenomen werden om te snoepen. Eerst leerden we ervan en toen konden we ook nog snoepen.
De 'K' is ook van kaars. Lange en korte kaarsen, dikke en dunne kaarsen. Met een mooie kaars, een bolletje klei en 'kerstgroen' maakten we een echt kerststukje. Wat hebben we daar enthousiast aan gewerkt. Kijkt u maar eens naar de foto's!

"Brand, brand.......!!!!" (januari, februari)
"Hurry, hurry, drive the firetruck". Ja u leest het goed......een engels liedje over de brandweerauto. Dit lied hebben wij geleerd,  bij ons thema over brand. Snuffie, een vriend van Raai de Kraai, heeft een spannend avontuur beleefd. Er was brand in een huis. Dat konden we lezen in zijn boek. Zo zijn we ons thema over de brandweer gestart. Wat hebben we van dit thema genoten. We waren echte brandweermannen en -vrouwen met de verkleedkleren en de echte brandweerspuit. We 'reden' in onze zelfgemaakte brandweerauto naar de brand.  Er was brand in de poppen- of blokkenhoek. Ook was er een brandend huis op de gang. Kijkt u maar eens hier!  We leerden veel uit boekjes, tijdens leergesprekken, maar ook van de brandweermannen die op school kwamen en ons van alles vertelden over de brandweer. U ziet het hier!  Aan het eind van het thema brachten we een bezoek aan de brandweerkazerne. Daar mochten we in een brandweerauto zitten en blussen met een echte brandweerspuit. Kijkt u maar eens hoe wij dat vonden!

Een baby op school! (maart)
Na het thema over de brandweer hebben we twee weken gewerkt over "Dit ben ik> vroeger was ik een baby". Even kort, want daarna gaat de stage-juf met ons over een thema werken. Ook van dit thema leerden we weer veel. Eerst groeiden we in het speciale kamertje in mama's buik. Als je geboren wordt dan ben je een baby. Daarna een peuter. Dan een kleuter en weer later een schoolkind. We leerden over de verschillen tussen jongens en meisjes. Ook zien we er allemaal weer anders uit. God heeft ons mooi en heel bijzonder gemaakt. Iedereen weer anders, iedereen mooi en uniek. We keken heel goed naar elkaar. Als je een baby bent, kun je veel dingen nog niet zelf. Mama en papa zorgen dan heel goed voor jou en doen je b.v. in bad. Op een woensdagmorgen kwam de mama van Lukas met baby Rhodé. Zij werd op school in bad gedaan. Wij mochten allemaal helpen. Wat konden we dat goed! Als u hulp nodig hebt bij het in bad doen van de baby, kunt u ons roepen hoor. Wat hebben we er van genoten. Kijkt u maar!

Eten in het restaurant. (april)
Twee weken lang smulden wij in het restaurant in onze klas. We 'werkten' ook in het restaurant. Soms was je kok, de andere keer een ober of één van de gasten die bediend werd in het restaurant. We leerden erg veel van dit thema. We deden dit samen met onze stage-juf Roeleveld. Zij heeft met ons over dit thema gewerkt. We knutselden zelf de pannen, lazen er een mooi prentenboek over en we leerden veel in de kring. En natuurlijk het restaurant in de klas. Kijkt u maar eens hier!

Thema supermarkt in de klas (mei/ juni)
"Melk, boter, worteltjes, brood, kaas, chips, ijsjes, toiletpapier...........staat er nog meer op het boodschappenlijstje?" Ja, ja, zes weken lang zijn we heel druk bezig geweest met boodschappen doen bij de supermarkt. Wat eten we vanavond en wat hebben we dan nodig? We schreven zelf ons lijstje met boodschappen. Ook van dit thema hebben we weer veel geleerd. Een echte Albert Heijn op de gang. Compleet met flessenautomaat voor de lege flessen en een kassaband waar de boodschappen echt overheen gingen. Dit werd gemaakt door een paar handige jongens uit groep 7! Een scankassa en een pinautomaat zorgden ervoor dat we erg genoten van het spelen in de supermarkt. We knutselden zelf groente, fruit, koekjes, brood, vleeswaren, kaas en gehakt. We namen van thuis lege verpakkingen mee om onze supermarkt te vullen. We maakten reclameposters en leerden rekenen met geld.  Leer maar mee met onze foto's!
Ook brachten we een bezoek aan de echte Albert Heijn. Daar mochten we ook 'achter de schermen' kijken. We deden er boodschappen, zodat we op school een cake konden bakken. Het beslag maakten we op school en de cake ging in de oven bij de mama van Carlijn. De volgende dag hebben we heerlijk gesmuld. Hij was goed gelukt! Geniet maar mee!

Juffenfeest (juli)
Maandag 8 juli hadden wij ons Juffenfeest. We vierden de verjaardagen van de Jufs en het was gelijk ook een afscheidsfeest van onze superleuke groep 1c! Ja, ja........nog een week en dan is dit ontzettend fijne, leuke, gezellige schooljaar voorbij. Wat hebben we een gezellig feest gehad. Tot kwart over 10 vierden we feest in de klas met cadeautjes voor de jufs. Die kregen ze niet zomaar. De cadeautjes waren verstopt en de jufs moesten hun cadeautje zoeken. Koud als de juf niet in de beurt was en warm als ze het bijna aanraken kon. Nou wij weten dat juf Stout daar erg goed in is. Wat genoten we van dat spel. En wat zijn de Jufs verwend met mooie en lieve cadeautjes!!! Ze waren er stil en ontroerd van.
Daarna gingen we met een aantal mama's naar de 'Woeste Weide' in Sliedrecht. Een heerlijke  'beleef speeltuin'  in de natuur en een kinderboerderij. Eerst even lekker chips eten met limonade en daarna spelen, ontdekken en heerlijk 'kliederen' met water. Rond twaalf uur picknicken in het gras op kleedjes. Gezellig dat het was! Toen kwam juf Stout met een verrassing.......IJS! Daarna nog even spelen en bij de dieren kijken. Rond twee uur waren we weer terug bij school. Het Juffenfeest was ten einde. Wat hebben we genoten van deze heerlijke dag. Het was een TOP-Feest!. Geniet u maar mee met de foto's!