Welkom op de groepspagina van groep 1c
Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina. Op deze pagina kunt ons een heel jaar volgen via een 'praatje en een plaatje'.
Dit schooljaar zijn wij begonnen met 13 kleuters van 4 jaar. De eerste dagen waren nog wat onwennig en ook erg vermoeiend. We moesten wennen aan elkaar en aan de jufs. Ook ons 'weggetje' zien te vinden in het lokaal en het 'schoolgebeuren' kostte ons de nodige energie. Maar wat hebben we het naar onze zin. Zoveel leuke en leerzame activiteiten. We spelen, maar leren ook tegelijk. Inmiddels zijn we helemaal gewend aan elkaar en genieten we van alle leuke dingen. Kijkt u maar eens!

Raai de Kraai op school! (september/oktober)
Op een dag kregen wij bezoek in de klas. Heel bijzonder bezoek. Een paarse kraai met een oranje snavel en oranje poten. Hij was via allerlei omwegen in de klas terecht gekomen. Zijn nest met glimmende schatten kon hij niet meer vinden. Nu woont hij bij ons in de klas. Eerst op de kast. Na een paar weken wilde Raai de Kraai (zo heet onze bijzondere gast) toch wel graag weer in een nest. Buiten hebben wij takken gezocht voor zijn nest. Op school leren wij heel veel nieuwe dingen en worden wij steeds knapper. Raai wil ook wel knap worden........zo zijn we ons thema "School" gestart. Een Schoolhoek met een bordje, de dagritmekaarten, boekjes om 'voor' te lezen......we waren echte juffen en meesters. We leerden dat onze school verdiepingen heeft, ook wat er in een schooltas zit. We lazen veel boekjes over het thema en hebben ook liedjes over school geleerd. Samen met de stage juf zingen bij de piano is echt een feest.
In de Kinderboekenweek dachten we na over "Vrienden door dik en dun". Vrienden op school, een vriendje voor Raai, vrienden in boeken, maar ook in de Bijbel staat een verhaal over vrienden. David en Jonathan. Zij waren vrienden door dik en dun. Vrienden die samen de Heere lief hadden. Dat is het allerbeste!
Geniet u mee met de foto's?!