Welkom op de groepspagina van groep 8b!   
   
Biesbosch (16/7/2019)

Op de laatste officiële schooldag zijn we naar de Biesbosch geweest. Daar hebben we hutten gebouwd en "Het ruige
Biesboschpad" gelopen. Het was erg gezellig met elkaar. Maar wat Andries, Rhodé en Sophie nu in dat water deden... ;)
Op de foto's ziet u ons bezig!

Workshops (7 & 14/6/2019)

In de afgelopen weken hebben we op vrijdag workshops gevolgd! We konden kiezen uit onder andere sportieve workshops, appeltaart bakken, fotograferen, handletteren, een groene vingers workshop, een technische workshop, een kapperworkshop en ook
een wilde natuurtocht! Bij deze laatste workshop zijn foto's gemaakt.

Game On (4/6/2019)

Vandaag zijn de groepen 7 en 8 naar Game On geweest. Dit is een beurs met allerlei techniekactiviteiten. We hebben escaperoom-activiteiten gedaan, foto's bewerkt, geprogrammeerd, met robotjes gereden, kennis gemaakt met techniek in de zorg en in de auto-industrie. Het was heel leerzaam! Op de foto's ziet u ons bezig. 

Bezoek McDonalds (24/5/2019)

Vandaag hadden we wel een heel opmerkelijk uitstapje: we gingen naar de McDonalds. Dit in verband met onze supergoede inzet tijdens de Cito (en daardoor onze mooie Citoscores)! We hebben heerlijk gegeten! Zie de foto's voor een impressie!

Fietstocht naar Gilde/Gomarus en eten bij de meester (23/5/2019)

Vandaag zijn we op de fiets naar de Gomarus en het Gilde geweest, zodat de leerlingen die daar volgend jaar heengaan, alvast de route weten. Tussen de middag hebben we bij de meester gegeten: broodjes met frikandellen, knakworsten en chickenwings. Het was smullen geblazen. We hadden heerlijk weer, maar aan het einde van de terugtocht waren we toch echt wel een beetje afgepeigerd... Toen kwam er een grote verrassing: we gingen ijs eten bij Geertje thuis. Mjam! Op de foto's ziet u ons op deze gezellige dag. Hulpouders, hartelijk bedankt!

Actiemarkt (14/5/2019)
Dit verslag is gemaakt door Sara Visser en Gideon Bijkerk
 
Dinsdag 14 mei was er een actiemarkt op de Koningin Wilhelminaschool.
Het begon om 16.00 uur en eindigde om 18.00 uur. Het geld was voor stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen). Er was van alles te koop. Om half vijf was er een veiling. Daarbij is ongeveer 85 euro opgehaald. Er werd ook gezongen door een muziekgroep. Er waren oliebollen, broodjes bitterbal, broodjes frikandel en er was ook een kleedjesmarkt. Er waren ook bonnen om eten en drinken te kopen. De kleedjesmarkt werd georganiseerd door groep 3 tot en met 7. Ook waren er verschillende spelletjes te doen, zoals: 'mars slaan', 'lasergamen', 'blik schieten' en 'stuiterbal gooien'. Er waren flyers uitgedeeld in de wijk en veel mensen kwamen daarom op de actiemarkt af. Er waren ook veel opa's en oma's die hun kleinkinderen kwamen bezoeken en natuurlijk waren er ook ouders. Er is ruim 3000 euro opgehaald. We willen iedereen bedanken voor jullie komst!

Madurodam en het Binnenhof (26/4/2019)

Vandaag zijn we op excursie geweest naar Madurodam en het Binnenhof. We hebben heel veel over de regering en politiek in Nederland geleerd. In Madurodam moesten we zelf een stad inrichten (Democracity) en richtten we echte politieke partijen op. Daarna mochten we nog vrij rondlopen. Daarna zijn we naar het Binnenhof geweest. Het is daar heel streng beveiligd. We hebben de Tweede Kamer bewonderd en mochten daar veel vragen over stellen.  Op 25 april hadden we ons alvast wat verdiept in politiek. In groepjes hebben we toen elk een politieke partij gepresenteerd. Zie de foto's!

Juf de Bruijn is getrouwd! (25/4/2019)

Op donderdag 25 april is juf De Bruijn, onze vaste onderwijsassistent, getrouwd met Willem. De juf liet het niet onopgemerkt aan ons voorbijgaan: we kregen allemaal heerlijke taart. Uiteraard hebben we ook nog even een groepsfoto gemaakt voor de juf. Zie de foto's!


Koningsspelen (12/04/2019)

Ter ere aan de verjaardag van de koning, hebben we vandaag het Koningsontbijt en de Koningsspelen gehad! Eerst hebben we flink energie bijgetankt tijdens het ontbijt, om ons daarna vol overgave op de spelletjes te storten. We hebben een topochtend gehad!
Op de foto's ziet u ons bezig.

Acrogym (09/04/2019)

Vandaag hebben we de laatste gymles van juf Van Tilborg gehad. We sloten af in stijl: met acrogym. Op de foto's ziet u ons bezig.
Juf, hartelijk bedankt voor alle fijne gymlessen! U bent een topper!


De Grazz-Peugeot 107- 1 april! (01/04/2019)

Eén april, de dag van de leuke grappen. Na wat grappen over loszittende veters en snottebellen op de wangen, pakte groep 8 na schooltijd pas echt uit. De auto van de meester werd omgetoverd tot een heuse Grazz-Peugeot 107! Toen hij op de app keek, waren er al verschillende bedragen op deze unieke auto geboden. Uiteraard is de auto direct verkocht, want zo'n buitenkansje kun je natuurlijk niet laten lopen! Zie de foto's voor het verwonderlijk fraaie resultaat! Voor alle duidelijkheid: de auto is al verkocht, dus bieden kan niet meer.

Klassenlunch (28/3/2019)

Als groep 8 deden wij mee aan het 'Ik eet het beter-project' van Albert Heijn. Daaraan zat een klassenlunch gekoppeld. We hebben met elkaar een heerlijke klassenlunch genuttigd en ook veel nieuwe dingen over (on)gezond eten geleerd. Op de foto's krijgt u een indruk van deze gezellige lunch!


Gips --> Gehandicapten Informatie Project Scholen (8/3/2019)

Vanmiddag hebben we een ontzettend leuke middag gehad. We hadden namelijk GIPS! Dat is een project dat ons meer leert over het hebben van een handicap of beperking. We hebben hierover met elkaar nagedacht en soms ook ervaren hoe het voelt om een beperking te hebben. Zo hebben we geoefend met het brailleschrift, een jas aangetrokken met één verlamde arm, gelopen met een blindenstok, geluisterd naar een verhaaltje met een gehoorapparaat en in een rolstoel gereden. We hebben er veel van geleerd! Ook maakt het ons dankbaar om te merken hoe fijn het is dat we niet met zulke grote beperkingen te maken hebben.  Op de foto's ziet u ons bezig!

Techniek 2 (21/2/2019)

Onze tweede techniekles, op 21 februari 2019, zit er weer op. We hebben kranen, paalwoningen en bruggen gebouwd, tandpasta gemaakt en gewerkt met vlaggentaal en met de Morsecode. Ouders die deze middag aanwezig waren en hielpen, onze hartelijke dank! De foto's vindt u hier!


De Cito zit erop! (25/1/2019)

Na een goede week heel hard gewerkt te hebben, zit de Cito erop! We hebben allemaal keigoed ons best gedaan. Bij zo'n mooie mijlpaal hoort natuurlijk een foto. Klik hier om ons enthousiasme te bewonderen ;-)!

Techniek 1 (7/12/2018)

Op 7 december hadden we onze eerste techniekles. We hebben bruggen, windmolens en paalwoningen gebouwd, een zonnecelmobiel in elkaar gezet, tandpasta gemaakt en gewerkt met Morse (seinen). Ouders die deze middag aanwezig waren en hielpen, onze hartelijke dank! De foto's vindt u hier!

Eerste rapport (3/12/2018)

De tijd in groep 8b vliegt voorbij. Inmiddels zit de eerste periode er alweer op. We hebben keihard gewerkt en supermooie cijfers
behaald. We kunnen trots op onszelf zijn! Voor de groepsfoto's, klik hier! U vindt hier ook een speciaal kiekje van Joost, die zich op de groepsfoto steeds achter zijn rapport verstopte ;-).

Levend stratego (5/11/2018)

In de week na de herfstvakantie, op 5 november, hebben we in 'het hondenbos'  levend stratego gespeeld. Tjongejonge, wat zat die vlag goed verstopt. In een holle boom, hoog tussen de takken of juist weggemoffeld tussen bladeren... het was een hele zoektocht. Er is erg leuk en sportief gespeeld. En na afloop had de moeder van Geertje voor chips gezorgd! Dat was natuurlijk helemaal geniaal. Voor de foto's, klik hier!

Feestmiddag (28/9/2018)

Vanmiddag waren wij (de groepen 8) als enige klassen op school. Daar hebben we natuurlijk een feest van gemaakt. We hebben bolletjes frikandel gegeten en verstoppertje door de school gedaan. Zie foto's!

Crea: het ei dat ben jij! (31/8/2018)
Aan het begin van het schooljaar wachtte ons direct een moeilijke opdracht. We moesten een ei heelhuids vanaf de tweede verdieping op de begane grond krijgen. Complimenten, het is heel veel groepjes gelukt. Van parachutes tot 'ingewikkelde softballen'... Zie de foto's voor een sfeerimpressie.