Welkom op de groepspagina van groep 1a/2a

Op deze pagina kunt u regelmatig lezen over onze thema's en wat er allemaal gebeurt in onze groep.

september / oktober 2018
Inmiddels hebben we al heel veel geleerd over bijen. Ons eerste thema was: bijen in de tuin
. We hebben eerst mooie bloemen geschilderd op een groot papier en bloemen geplakt met onze verjaardag datum erop. Toen zag het er al heel gezellig uit in de klas! We hebben filmpjes bekeken over bijen en daarna allerlei knutselwerkjes gemaakt over de bij, de honingraat, de bijenkorf,  de bijenkast en daarbij ook een aantal schrijf- en rekenwerkjes. Natuurlijk hebben we ook boekjes voorgelezen en bekeken over bijen. Er was een winkeltje in de klas waar je honing en honingdropjes kon kopen. En wat nog het allerleukste was? We hebben echte bijenhoning geproefd op een stukje beschuit!  En we vonden het zo lekker dat we het als afsluiting van ons thema nog een keer op een cracker gegeten hebben. Bijna iedereen vond het heerlijk!

In de Kinderboekenweek hebben we het thema vriendschap besproken. We mochten met onze vriendjes en vriendinnetjes op de foto. Ook hebben we allemaal een boekje ingepakt voor een ander kind. Dit boekje mochten elke dag een paar kinderen uitpakken en bekijken samen met de juf aan een tafel. En natuurlijk hebben we meegedaan aan de kleurwedstrijd. De  kleurplaten die waren klaargekomen, hebben we op de gang gehangen zodat iedereen het kon zien.