Welkom op de groepspagina van groep 7a
 

Dinsdag 16 juli 2019
Vandaag hebben we ons rapport mee naar huis gekregen.Woensdag 10 juli 2019
Het was vandaag echt een feestdag! We hebben genoten van elkaar en van de lekkere dingen.
Vaders en moeders bedankt voor alle cadeaus. Het was te gek!Donderdag 6 juni 2019
Even in de geschiedenis duiken van Hardinxveld- Giessendam.


Woensdag 5 juni 2019
Vanmorgen zijn we in groepjes langs twee bedrijven geweest. We hebben veel nieuwe dingen geleerd!


Woensdag 29 mei 2019
Vandaag zijn we met de politie op pad geweest. We hebben aan automobilisten gevraagd wat een oversteekheld is. Het was een leuke morgen!


Vrijdag 26 april 2019
Vandaag zijn we als afsluiting van ons thema naar het museum 1940/1945 in Dordrecht gegaan. We hebben weer veel nieuwe dingen geleerd.


Donderdag 25 april 2019
Wat hebben we hard gewerkt aan ons thema: De Tweede Wereldoorlog! Vanmiddag was ons museum geopend!
Door de foto's te bekijken krijgt u een beetje een indruk.


Donderdag 18 april 2019
Hierbij wat foto's van de Paasviering bij ons in de klas. 


Vrijdag 12 april 2019
Hierbij wat foto's van de Koningsspelen 2019! Het was een gezellige morgen!Vrijdag 5 april 2019
Deze week was het 'De week van het geld'. De vader van Marc heeft ons weer veel nieuwe dingen geleerd. Op het laatst hebben we nog gezellig een quiz gespeeld. 
Vier kinderen hebben weer iets gebakken en daarvan hebben we in de kleine pauze lekker gesmikkeld.


Donderdag 4 april 2019
Wat was het een spannende morgen!  Maar we zijn allemaal geslaagd voor het theorie- en praktijkexamen. Daar hoort natuurlijk een foto bij!


Maandag 11 maart 2019
Weer even een update over ons thema de Tweede Wereldoorlog. De afgelopen week hebben we met ijzerdraad en papier-maché 'mensen' geknutseld. We moesten er af en toe enorm om lachen. Op foto's ziet u ons aan het werk en ziet u ook het eindresultaat.  Woensdag 6 maart 2019
De route voor het verkeersexamen is bekend. Klik hier om deze route in te zien.


Maandag 4 maart 2019
De afgelopen periode hebben al heel wat spreekbeurten de revue gepasseerd. We vinden het super interessant om naar elkaars verhaal te luisteren. Hierbij wat foto's. 


Donderdag 21 februari 2019
Vanmiddag hebben we de laatste driekwartier gezelschapspelletjes gespeeld. U weet wel Levensweg, MensErgerJeNiet, Monopolie….. Tijdens het spelen hebben we heerlijk gesmikkeld van twee verschillende baksels. Dat gebak was gemaakt door Wessel, Jesse, Dayenne en Mathilde. Het waren kwarktaarten en zoals iedereen wel weet, zijn dat de lekkerste taarten die er te vinden zijn ;)
Het was een gezellige middag zo voor de vakantie.
Allemaal een fijne vakantie!


Dinsdag 19 februari 2019
Vandaag hebben we ons rapport meegekregen! 


Vrijdag 15 februari 2019
Vanmorgen hebben we weer gesmikkeld van een aantal baksels; nu van een stroopwafeltaart en een stroopwafelcake.
's Middags hebben we gezongen in Pedaja. 


Vrijdag 8 februari 2019
Woensdagochtend hebben we de tweede techniekles van het jaar gehad. We hebben weer veel nieuwe dingen ontdekt.
Donderdagmiddag hebben vier kinderen weer iets gebakken. Dit keer brownies en chocoladetaart. Vrijdagochtend hebben we het lekker opgegeten. 


Vrijdag 1 februari 2019
De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het thema: Tweede Wereldoorlog.
Dondermiddag hebben vier kinderen samen met juf Koesveld een lekkere appeltaart gemaakt en op vrijdag hebben we de taart gekeurd. Het was heerlijk!


Woensdag 30 januari 2019
Vorige week en deze week zijn we druk bezig geweest met de Cito-toetsen.
Daarnaast hadden we vorige week Kerk- School- Gezin week. In groepjes hebben we een mooie plaat gemaakt behorend bij de Bijbelverhalen. Het thema was: 'Kom je naar het feest?' Op de foto's ziet u ons bezig. 


20 december 2018
Wat was het vanmiddag  gezellig! We hebben enorm gesmikkeld van al het lekkers. Het is een onvergetelijke middag geworden.
Allemaal een fijne kerstvakantie!


Woensdag 12 december 2018
Het is 's morgens nog donker buiten, maar wij maken het gezellig in de klas. Door de foto's te bekijken krijgt u een indruk…


Maandag 3 december 2018
Vandaag hebben we allemaal ons rapport meegekregen. We hebben super hard gewerkt!


Woensdag 21 november 2018
Vanmorgen hadden we het eerste techniek uurtje van dit jaar. We hebben veel nieuwe dingen ontdekt.
Op de foto's ziet u ons bezig. 


Donderdag 15 november 2018
Vanmorgen was dan eindelijk de voorleeswedstrijd. We hebben er enorm naar uitgezien... Samen met de kleuters en groep 3 hebben we genoten van de verschillende prentenboeken. 


Maandag 12 november 2018
Ssssssst… Niemand mag het nog weten!
 
Maar de kinderen van groep 7a weten al over welk onderwerp we de komende weken gaan werken. We zijn in groepjes al hard aan het denken geweest wat we allemaal met het nieuwe thema willen leren en wat wel allemaal willen maken. De kinderen hadden ideeën genoeg. En… over een aantal weken dan mag u het ook zien en horen!
 
Op de foto's ziet u ons ijverig bezig. Daarnaast ziet u ook een aantal foto's ter afsluiting van ons thema: Niemand is zoals jij. 


Vrijdag 18 oktober 2018
De afgelopen weken zijn we druk geweest. We hebben gedichten geschreven, kaarten verkocht voor Woord en Daad (en natuurlijk hebben we ook met elkaar het geld geteld) en tenslotte hebben we het lokaal leeggeruimd.
Op de foto's ziet u al deze dingen ook voorbijkomen…


Vrijdag 12 oktober 2018
Vanmorgen zijn we gezellig met elkaar naar een melkvee boerderij in Strijen geweest. 's Morgens rond 9.00 uur werden we met de bus opgehaald. Na ongeveer een half uur waren we in Strijen en kregen we een rondleiding over de boerderij.
We hebben ervan genoten!


Donderdag 11 oktober 2018
Ook onze school doet mee aan de Christelijke Kinderboekenweek! 


Donderdag 4 oktober 2018
Vandaag was het echt te zien in onze klas: Het is dierendag.
We hebben genoten!  


Woensdag 3 oktober 2018
Bij Sociale Vorming zijn we bezig met het thema: 'niemand is zoals jij'.
Afgelopen vrijdag zijn we in groepjes aan de slag gegaan met figuurzagen en het tekenen van een zelfportret. Maar we doen ook af en toe leuke groepsopdrachten, waarbij we goed moeten samenwerken.
En soms gaat dat ook helemaal mis, maar daar leren we van!


Vrijdag 28 september 2018
Vandaag zijn we met schoolreisje naar Geofort geweest. De moeder van Ard en Neeltje en de vader van Jesse hartelijk bedankt voor de begeleiding. Op de foto's ziet u ons gezellig bezig…


Vrijdag 21 september 2018
Vorige week zijn we bezig geweest met het opstellen van de klassenregels. In groepjes hebben we regels, die we belangrijk vinden, besproken en opgeschreven. We hebben allemaal goede en fijne regels verzonnen, zodat het voor iedereen gezellig is in de klas. De plaat met onze regels hangt in de klas, zodat we er elke keer aan kunnen denken! 
 
Vanmiddag hebben in groepjes verschillende spelletjes verzonnen die we kunnen doen in de pauze. We kennen natuurlijk wel de bekende spelletjes, maar het was de bedoeling om spelletjes te bedenken die we niet zo vaak in de pauze doen.
Nadat we de spelletjes verzonnen hadden, moesten we als groepje de spelletjes uitleggen aan de andere groepen. Aan het einde van de middag hebben we een aantal spellen buiten gespeeld. 


Vrijdag 7 september 2018
Wat waren de eerste schooldagen spannend! Misschien had je de nacht voor de eerste schooldag niet zo goed geslapen… We wilden dat natuurlijk niet tegen elkaar zeggen, maar eigenlijk diep van binnen waren we allemaal wel een beetje zenuwachtig.
 
Maar nu, zo aan het einde van de tweede week, lijkt het net of we niet weg zijn geweest. We hebben al veel nieuwe dingen geleerd en aan veel dingen zijn we al een beetje gewend geraakt. 
 
Op de foto's ziet u een paar kiekjes van de eerste twee schoolweken…


Vrijdag 10 augustus 2018
Beste meisjes en jongens, 

Nog een paar weken genieten van jullie vakantie en dan gaan we weer aan de slag in groep 7a! We gaan er een fijn en leerzaam jaar van maken. Het lokaal wacht op jullie komst. 
Ik ben erg benieuwd naar jullie vakantieverhalen. Neem gerust een USB-stick mee, zodat we de foto's kunnen zien via het digibord. 
Tot D.V. maandag, 27 augustus om 13.00 uur! 

Groetjes, 
Juf van Heteren