Welkom op de groepspagina van groep 5a


Voor alle foto's: klik hier.
Maandagmorgen 15 juli gingen we met  meester Rob van Stichting Milieu Dichterbij slootjevissen. De klas was in groepjes verdeeld. Eerst deden we met het groepje een paar testjes om de waterkwaliteit te bepalen. Daarna gingen we met schepnetjes aan de slag om waterdiertjes te vangen. Met een zoekkaart zochten we de namen erbij. We  moesten ook kijken of de diertjes die we vingen klopten met de waterkwaliteit. In de klas bekeken we de diertjes nog een keer goed op het digibord en vertelde meester Rob er nog leuke weetjes bij. We hebben ervan genoten! Voor de foto's: zie het fotoalbum ;-)

Vrijdagmorgen 12 april waren de Koningsspelletjes. We vonden het echt niet erg dat we een keertje niet aan de slag hoefden met rekenen en taal :-)
De dag begon met een heerlijk ontbijtje op school en vanaf halftien startte het spelprogramma. Het was wel een beetje frisjes buiten, maar gelukkig kwam het zonnetje ook nog even tevoorschijn. Verder renden, hupsten en sportten we onszelf wel warm. Alle hulpouders: superbedankt voor jullie inzet om ons zó'n leuke morgen te bezorgen!! We hebben ervan genoten.

We hadden nog een 'half feestje' tegoed van toen de juf jarig was. Vrijdagmiddag voor de meivakantie gingen we dat vieren! We gingen aan de slag met behangplaksel, krantenstroken en een fles om een mooie raket te maken met papier maché.
Dat spul voelde heel raar aan je handen! Lekker kliederen. We hebben er erg van genoten en de resultaten mogen er zijn.

24-05-2019 Vandaag hebben we geëxperimenteerd met deciliters en met knutselen zijn we bezig geweest met het schilderen van onze raketten. In het fotoalbum staat een paar foto's om mee te kunnen genieten :-)

Maandag 17 juni hadden we een gastles van het waterschap. We hoorden van alles over waterbeheer en rioolwaterzuivering. We aaiden een muskusrat (mooie dieren, maar toch moeten ze bestreden worden want voor dat je het weet worden ze een plaag) en deden in groepjes een proefje met water zuiveren.

Maandagmiddag 24 juni gingen we op excursie naar de Grote Kerk in Hardinxveld-Giessendam. Eerst werden we gastvrij door de koster ontvangen in de jeugdzaal. Daarna gingen we onder begeleiding in kleine groepjes aan de slag met het opdrachtenboekje. We mochten bijna overal kijken; op de zolder, bij het orgel, in het kamertje van de kerkrentmeesters... Ds. Van de Voorde had speciaal voor ons zijn agenda leeggemaakt en was er ook. We mochten hem vragen stellen en dat lieten we ons geen twee keer zeggen; we vroegen hem de oren van het hoofd :-). Na afloop kregen we allemaal nog een bekertje fris om de dorstige kelen te smeren. Dat was heerlijk, want het was buiten 27 graden! 

De zomervakantie staat voor de deur. Een tijd van buiten spelen, zwemmen, gezelligheid en even tijd voor elkaar. Lezen? Daar wil uw kind dan niet altijd aan denken! Toch is het super belangrijk om te blijven lezen. Zo onthoudt uw kind wat is geleerd, ook nog na de vakantie. Maar hoe doe je dat dan? Een leesbingokaart kan daarbij helpen. Maak een kaart met 16 vakjes. Zet in de vakjes allerlei leuke plaatsen en gekke manieren om te lezen.

Stiekem met je zaklamp onder de dekens
Op de kop
Na het eten
Verkleed
Op de schommel
Met een snoepje in je mond
In een auto, trein of vliegtuig
Onder een boom
Samen met je huisdier of knuffel
Op je lievelingsplek
In je bed
Onder de tafel
Naast een parasol
Met je zwempak of met je zwembroek aan
In het park of op het strand

Heb jij 15 minuten gelezen? Dan mag je het hokje inkleuren. Leuk om met de hele familie te spelen! Wie heeft er het eerste bingo?

Nuttige links:
Rekenen (o.a. tafels leren, klokkijken analoog & digitaal):
www.spelletjesplein.nl
www.leerspellen.nl
www.onlineklas.nl


Spelling:
Als u uw kind thuis nog wat extra wil laten oefenen met spelling, dan kunt u gebruik maken van de site www.spellingoefenen.nl

-          Oefenen
-          Groep 5
-          Woordpakket
-          Taal Actief 4
-          Het maakt niet zoveel uit welk pakket gekozen wordt. De oefeningen bestrijken allemaal leerstof van groep 5.

De categorieën open lettergreep/gesloten lettergreep, ch(t), -d, eeuw/ieuw/uw, ig/lijk, be/ge/ver, eer/oor/eur, ei/ij, au/ou blijken in de praktijk vaak problemen op te leveren. Deze categorieën kunnen ook apart geoefend worden. 

Rooster met D.V. de data van de overhoringen van de tafels.

Planning tafels overhoren
7 Februari Oefentoets tafel 7
14 Februari Toets tafel  7
21 Februari Oefentoets tafel 2 en 8
7 Maart Toets tafel 2 en 8
14 Maart Oefentoets tafel 4 en 9
21 Maart Toets tafel 4 en 9
28 Maart Oefentoets tafel 0 t/m 5 en 10
4 April Toets tafel 0 t/m 5 en 10
11 April Oefentoets tafel 1 t/m 10
18 April Toets tafel 1 t/m 10
25 April Oefentoets tafel 6 en 7
9 Mei Toets tafel 6 en 7
16 Mei Oefentoets tafel 8 en 9
23 Mei Toets tafel  8 en 9
6 Juni Oefentoets tafel 7 en 8
13 Juni Toets tafel 7 en 8
20 Juni Oefentoets tafel 6 t/m 9
27 Juni Toets tafel 6 t/m 9
4 Juli Oefentoets tafel 1 t/m 10
11 Juli Toets tafel 1 t/m 10