Welkom op de groepspagina van groep 4b

Donderdagmiddag 6 december hadden wij techniekles.
In groepjes gingen we aan de slag met verschillende onderwerpen. Er ging een groepje aan de slag met het bouwen van een vlot. Een ander groepje maakte een hoorspel. Ook gingen kinderen een zwaaikaart knutselen of je naam timmeren. Er werd ook gebouwd aan een eigen flipperkast. Een aantal kinderen werkte met een machine die domino-stenen neerzette. En een groepje heeft een parachute gemaakt die van de tweede verdieping naar beneden vloog. Een aantal parachutes vloog over het hek van de eerste verdieping! Kijkt u hier maar mee voor de foto's!

Vandaag, dinsdag 16 oktober, hadden wij  hoog bezoek in groep 4b. Drie ouderen van 'warme hart- dagbesteding' kwamen  bij ons op visite in het kader van de Kinderboekenweek. Eerst hebben we hen verteld wat wij allemaal gedaan hebben en gaan doen: een gedicht schrijven, zelf een boek kopen op de boekenmarkt, verhalen vertellen en voorlezen. Daarna vertelden meneer Willemsen en mevrouw Brandwijk en mevrouw Ambachtsheer hoe hun  naam was en welke vrienden ze hadden toen ze jong waren. We werken over  'Vriendschap, door dik en dun', dus dat kwam goed uit. Daarna heeft meneer Willemsen nog over de oorlog verteld. We waren wel heel stil hoor toen hij daarover vertelde! Mevrouw Brandwijk leek welk een juf, want ze heeft aan ons nog voorgelezen. En tussendoor stelde ze vragen. Zo doet onze 'echte' juf dit altijd!  Begrijpend luisteren noem je dat....Daarna heeft Anna uit onze klas aan de drie ouderen voorgelezen: een prentenboek over een haas. Wij vonden het ook erg spannend! Het uur vloog om. Aan het eind hebben we voor hen nog een liedje gezongen over 'de beer uit Artis die ontsnapte'. Zij en wij hebben genoten. Bekijk snel de foto's!