Welkom op de groepspagina van groep 3a

November 2018
Als u hier klikt ziet u foto's van de activiteiten van de laatste weken. Onze gymles, de techniekles en... de excursie naar de brandweer. Bedankt brandweermannen, wat hebben we veel geleerd!

Feest in groep 3a...  Elke dag is een feestdag maar we hebben vooral genoten van de Kinderboekenweek en de verjaardag van de juf.  Bedankt, kinderen en ouders, voor de cadeaus! Ook genieten we van het prachtige herfstweer. Een paar weken geleden zagen we meerdere malen per dag de regenboog. 'Groot is Uw trouw o Heer'
Nu zit de eerste periode er al weer op. Wat hebben we veel geleerd. Fijne vakantie gewenst en hartelijke groet!
Kijkt u hier voor de foto's.

Oktober 2018
Wat hebben we 1,5 week geleden genoten van onze schoolreis naar Plaswijck! Het weer was prachtig, we hebben heel veel dieren gezien en natuurlijk lekker gespeeld. Vooral de skelters waren een succes... Het was een fijne dag met elkaar!
Afgelopen donderdag hadden we onze eerste verkeersles buiten van groep 3. Dat was even wennen...zomaar fietsen op het plein! We hebben 3 parcoursen gefietst, we leerden over naar rechts en links kijken, om je fiets heen lopen en je fiets niet laten vallen (dat was nog een kunst hoor ;-), je fiets optillen (wat waren we sterk!) en een noodstop maken. Het was een fijne les!
Dank aan alle moeders en vaders die ons hebben geholpen! HIER vindt u foto's.

'Dag school, dag school, daar ben ik weer'.
Met blijde gezichten komen 24 kinderen naar boven en groeten met: 'goedemorgen juf'.
Na het openen van de dag en de Bijbelles is het tijd voor taal: we leren of herhalen een letter met alles wat daarbij hoort. En vooral: lezen!  En dan is het tijd voor... koffie voor de juf en eten en drinken voor ons allemaal onder het genot van een spannend verhaaltje of Luisterland.  We luisteren graag naar muziek van een componist. Na de pauze is het rekentijd en 's middags doen wij allerlei activiteiten bij spelen/ werken.

Wat wij nog meer doen in groep 3a?

• Samen zingen
  • Verjaardagen vieren
  • Sovalessen, bijv. praten over 'hoe ga je met elkaar om?' of...
  • Het zonnetje van de week 'in het zonnetje' zetten