Welkom op de groepspagina van groep 1d

Herfst, herfst wat heb je te koop?
Op school werkten we in oktober en november over de herfst. In de klas hebben we nagedacht wat we gedaan en geleerd hebben. 
We maakten een egel van klei, herfstwerkjes, verftekening met paddenstoelen en natuurlijk speelden we in het herfstwinkeltje.
Ook leerden we van alles over het bos (eikels, kastanjes, dennenappels), de bomen (boomschors) en blaadjes (nerven). We weten nu best veel over paddenstoelen.
Aan het einde van het thema hebben we een herfstwandeling gemaakt. Het regende een beetje, maar dat hoort natuurlijk ook bij de herfst! We zagen bijna kale bomen, veel blaadjes op de grond, maar ook stukken boomschors. En bij de bomen in het 'bos' zagen we zelfs nog mooie paddenstoelen! Ze waren heel verschillend van kleur, grootte en dikte. Wilt u ze ook zien? Klik dan hier voor de foto's van de wandeling. 

Verjaardag van de juffen
Wat een mooie verrassing was dat, de bogen waar we doorheen liepen. We voelden ons echt jarig! Ook willen we u/jullie bedanken voor de mooie cadeaus! En wat knap zeg, dat de kinderen niet verklapt hadden dat ze hun hand en naam op een schort hadden geschreven! In de klas hebben we leuke spelletjes gedaan. We hebben er ook wat foto's van.

In de eerste weken werkten we over 'kikker'.
Nu werken we over school en maken we in de bouwhoek een school met een begane grond en een 1e en 2e verdieping. Pas hebben we samen met Raai de Kraai geleerd dat sommige dingen zinken, maar anderen blijven drijven. 
Wilt u foto's zien van de eerste weken op school? Klik dan hier!