Welkom op de groepspagina van groep 1d

Fire!!
Ja, we werken over de brandweer (maar dat had u vast allang gehoord van ons)... en natuurlijk leren we ook Engels woordjes en liedjes over de brandweer. We vinden het interessant om over de brandweer te werken. En wat was het stoer dat er 2  papa's kwamen om ons van alles over de brandweer te laten zien.
We hebben voor in de poppenhoek al allerlei brandjes bedacht. Soms gaat het mis met eten koken, of gebeurt er iets met het strijkijzer. We bellen dan 112 en krijgen de brandweercommandant aan de lijn. Die komt samen met de andere brandweerman of vrouw de brand blussen. Op de gang wordt er ook geregeld een schoorsteenbrand geblust. We maken zelf ook kunstwerken over brand in huis. Of kleien een brandweerslang waar water uit komt om het vuur te doven.
Kent u Spuit Elf? Hij wil een brandweerolifant zijn, maar is vaak te laat bij de brand. Daar heeft de juf over voorgelezen. We hebben trouwens ook leerboeken over de brandweer in de klas.
U wilt zeker wel zien hoe we de brandjes blussen in de klas? We hebben er wat foto's van.

Foto's van de winter
Wat was het leuk om in de sneeuw te kunnen spelen! We hebben vooral genoten (sommigen vonden het wel heel koud...).
Hier kunt u wat foto's zien van het spelen in de sneeuw.

Herfst, herfst wat heb je te koop?
Op school werkten we in oktober en november over de herfst. In de klas hebben we nagedacht wat we gedaan en geleerd hebben.
We maakten een egel van klei, herfstwerkjes, verftekening met paddenstoelen en natuurlijk speelden we in het herfstwinkeltje.
Ook leerden we van alles over het bos (eikels, kastanjes, dennenappels), de bomen (boomschors) en blaadjes (nerven). We weten nu best veel over paddenstoelen.
Aan het einde van het thema hebben we een herfstwandeling gemaakt. Het regende een beetje, maar dat hoort natuurlijk ook bij de herfst! We zagen bijna kale bomen, veel blaadjes op de grond, maar ook stukken boomschors. En bij de bomen in het 'bos' zagen we zelfs nog mooie paddenstoelen! Ze waren heel verschillend van kleur, grootte en dikte. Wilt u ze ook zien? Klik dan hier voor de foto's van de wandeling.

Verjaardag van de juffen
Wat een mooie verrassing was dat, de bogen waar we doorheen liepen. We voelden ons echt jarig! Ook willen we u/jullie bedanken voor de mooie cadeaus! En wat knap zeg, dat de kinderen niet verklapt hadden dat ze hun hand en naam op een schort hadden geschreven! In de klas hebben we leuke spelletjes gedaan. We hebben er ook wat foto's van.

In de eerste weken werkten we over 'kikker'.
Nu werken we over school en maken we in de bouwhoek een school met een begane grond en een 1e en 2e verdieping. Pas hebben we samen met Raai de Kraai geleerd dat sommige dingen zinken, maar anderen blijven drijven.
Wilt u foto's zien van de eerste weken op school? Klik dan hier!